A 6 legjobb finanszírozási lehetőség üzleti franchise-ok számára

A 6 legjobb finanszírozási lehetőség üzleti franchise-ok számára
,idealt.com — A franchise megnyitásához nagy tőke kell. Ha üzleti kölcsönre van szüksége ahhoz, hogy ez megvalósuljon, itt vannak a legjobb lehetőségek.


A kisvállalkozók rugalmasságát és függetlenségét, valamint egy nagyvállalat támogatását és infrastruktúráját kínálva a franchise ideális lehetőség lehet minden vállalkozóvá válás iránt.


A franchise megnyitása azonban jelentős tőkebefektetést igényel – gyakran magában foglalja a nagy franchise díjakat, valamint a folyamatos jogdíjakat és hirdetési költségeket. Nem mindenki fér hozzá ehhez a készpénzhez. Ha tehát vállalkozási hitelre van szüksége egy franchise befektetés finanszírozásához, akkor nehéz lehet eligazodni a különböző lehetőségek között.


Egyszerűsítsük le franchise finanszírozási folyamatát a hat legnépszerűbb franchise finanszírozási lehetőség részletezésével.


1. Franchisor finanszírozás


Ha pénzre van szüksége egy franchise megvásárlásához, az első beszélgetést a potenciális franchise-adóval kell megbeszélnie.


Számos franchise üzleti modellt alkalmazó vállalat kínál finanszírozási megoldásokat kifejezetten a franchise átvevői számára, akár konkrét hitelezőkkel kötött partnerségen keresztül, akár közvetlenül a vállalattól származó tőkét biztosítva.


Ez az egyik leggyakoribb módja a franchise finanszírozásának, és számos előnnyel jár. A Gold's Gym, a UPS Store és a Meineke finanszírozási lehetőségeket kínál franchise-adóinak.


A franchise-finanszírozás igénybevételének egyik előnye, hogy egyablakos ügyintézés lesz, amire szüksége van. E programok közül sok nem csak a franchise díjra kínál finanszírozást, hanem a vállalkozás indításához szükséges berendezések és egyéb erőforrások vásárlására is.


Ha olyan franchise-adóval dolgozik, aki saját finanszírozási programot kínál, akkor valószínűleg nem kell tovább keresnie a finanszírozást. Hiszen ki ismer jobban egy üzletet, mint egy franchise? Minden más hitelezőnél jobban ismerik az Ön által vállalt kockázatokat és az üzlet csínját-bínját.


Minden franchise-adó finanszírozási megállapodása eltérő lesz, de néhányan felajánlják, hogy az adósságteher 75 százalékát átveszik az új franchise-adótól. A megállapodások tartalmazhatnak halasztott fizetéseket a vállalkozás indulásakor, vagy a kifizetéseket csúszó léptékben strukturálhatják.


Ügyvédje vagy független üzleti könyvelője tekintse át a franchise-szerződés és a finanszírozási szerződés feltételeit, hogy segítsen megérteni a feltételeket, mielőtt aláírná.


2. Kereskedelmi banki hitelek


A franchise finanszírozásának másik gyakori módja a hagyományos banki lejáratú kölcsön. A lejáratú kölcsönök jutnak eszébe a legtöbb embernek, ha bármilyen hitelfinanszírozásra gondolnak, különösen, ha valaha is vett fel diákhitelt vagy lakáshitelt.


Ebben a modellben egy alternatív bank vagy hitelező felajánl egy bizonyos mennyiségű készpénzt előre, amelyet aztán kamatokkal együtt havi részletekben egy adott időszakon keresztül visszafizet.


Amikor kereskedelmi banki kölcsönt igényel franchise vásárlásához, a hitelezőnek át kell tekintenie üzleti tervét és személyes hiteltörténetét. A hitelező ezeket a dokumentumokat fogja felhasználni az Ön hitelképességének felmérésére.


Alapvetően ezen a folyamaton keresztül a bank azt próbálja meghatározni, hogy megengedheti-e magának, hogy visszafizesse az Ön által kért kölcsönt, és ezáltal mekkora valószínűséggel kapja vissza a pénzét.


Összességében feltételezhető, hogy minél erősebb a pénzügyi múltja és minél magasabb a hitelképessége, annál jobbak lesznek a lejáratú kölcsön feltételei és kamatai a franchise finanszírozásához.


3. SBA-hitelek


A piacon lévő összes hiteltermék közül a leendő franchise-vevők számára az egyik legkívánatosabb lehetőség az SBA-hitel. Az SBA-hitelek olyan kölcsönök, amelyeket részben az Egyesült Államok kisvállalkozási adminisztrációja támogat, és közvetítő hitelező partnereik finanszíroznak.


Valójában ezek a hitelek nagyon hasonló modellt követnek a bankoktól vagy alternatív hitelezőktől származó hagyományos lejáratú hitelekhez. Mivel azonban az SBA a hitelösszeg egy részének garantálásával csökkenti a hitelezők kockázatát, a hitelezőket arra ösztönzik, hogy több kölcsönt kínáljanak alacsonyabb kamattal és hosszabb visszafizetési határidővel, mint egyébként.


Az SBA-hitelek minden bizonnyal kívánatos lehetőség a franchise finanszírozására, ezért ha megvannak a pénzügyi lehetőségek és a megfelelő hitelképesség, mindenképpen jelentkezzen.


Ezért ne feledje, hogy a minősítési előírások szigorúak lehetnek, és a jelentkezési folyamat hosszadalmas lehet. Érdemes alaposan átgondolni az SBA-hitel jóváhagyásának esélyeit, mielőtt jelentős időt töltene olyan finanszírozási lehetőségek keresgélésével, amelyek esetleg nem megfizethetők a franchise jelenlegi szakaszában.


4. Alternatív hitelező


Ha pénzre van szüksége a franchise gyors finanszírozásához, vagy további tőkét szeretne bevonni a kereskedelmi vagy SBA-hitel kiegészítésére, fontolja meg egy alternatív hitelezőn keresztül történő franchise-hitel igénylését.


Az alternatív hitelezők általában kevésbé szigorú feltételekkel és rövidebb átfutási idővel rendelkeznek, mint a hagyományos finanszírozási lehetőségek. Különféle hitellehetőségeket kínálnak, mint például berendezések finanszírozása, üzleti kölcsönök és még lejáratú kölcsönök is. Ennek ellenére ez a hozzáférés és kényelem költséggel járhat.


Az alternatív hiteltermékek általában drágábbak, rövidebb törlesztési határidőt és alacsonyabb hitelösszeget kínálnak, mint a hagyományos termékek. Megérheti azonban, ha meglévő finanszírozást kell kiegészítenie, nem tud banki vagy SBA-hitelre jogosultak lenni, vagy gyors készpénzre van szüksége egy életet megváltoztató lehetőséghez.


5. Adománygyűjtés


Ha a franchise finanszírozás nem elérhető, és a bank, az SBA vagy az alternatív hitel nem működik, a franchise finanszírozás megszerzése némi kreativitást igényelhet. A franchise finanszírozásának egyik újabb és kreatívabb módja a közösségi finanszírozás.


Dönthet úgy, hogy létrehozza és reklámozza személyes közösségi finanszírozási oldalát, vagy kereshet olyan konkrét szervezeteket, amelyek vállalkozásokat és franchise-okat finanszíroznak. Vannak olyan webhelyek is, amelyek bizonyos iparágakat és vállalkozástípusokat közösségi finanszírozásban részesítenek, majd ezeket kölcsönadják azoknak, akiknek finanszírozásra van szükségük.


A közösségi finanszírozás nagyszerű lehetőség, ha pénzügyi múltjában van egy-két fogyatékosság, és nem elégedett a hiteltermékekkel és kamatokkal, amelyekre jogosult.


6. Baráti és családi kölcsönök


Akár hiszi, akár nem, a franchise finanszírozásának egyik leggyakoribb módja az, ha kölcsönt vesz fel barátaitól és családtagjaitól.


Akár azonnali kölcsönt választ, akár ajándékot kér, akár egy barátot vagy családtagot hoz üzleti partnernek, az ilyen típusú kölcsönök általában nagyon jó áron kaphatók. Ennek ellenére néhányan az elvesztett barátságok és családi viszályok rovására mennek.


Ha úgy dönt, hogy baráttól vagy családtagtól vesz fel kölcsönt, feltétlenül írjon olyan szerződést, amely tartalmazza a feltételeket és a fizetési elvárásokat. Ha az aláírás előtt mindenki megérti a megállapodást, a későbbiekben csökken a szakítások, nézeteltérések esélye.


A franchise-adóvá válás nagyszerű lehetőség arra, hogy vállalkozóként megvesse a lábát. Nagy vállalati védőhálóval a háta mögött kipróbálhatja magát cégtulajdonosként. Ezzel a finanszírozási lehetőséggel a hátsó zsebében szinte bármikor készen állhat a franchise elindítására.
Bejegyzés megtekintések:
1Source link : indo.jawaban.live

Comments