Az egyik láb mozgása lefekvéskor a kosárlabda

Az egyik láb mozgása lefekvéskor a kosárlabda
,Az egyik láb mozgása lefekvéskor a kosárlabda


idealt.com — A lefekvés lövés ugrás közben egy kosárlabdameccsen kétlépéses előtaggal. A lefekvés egy olyan lövésfajta, amelyet nagyon közelről hajtanak végre a kosárlabdával, így olyan, mintha a labdát kosárlabda-papucsba helyeznék, amit egy széles lépés előz meg, és a lehető legmagasabbra ugrik.


Ennek során a ráfekvés általában úgy történik, hogy a kosárlabda egyik oldalára lépnek vagy futnak, hogy aztán egy kézzel ugorjanak és a labdát a kosárlabdába helyezzék.


Igen, azt a mozgást, amikor egy lábbal ugrálunk, majd egy kézzel a labdát a gyűrűbe helyezzük, fektetésnek nevezzük.


Ezután jobb vagy bal lábbal lehet kezdeni a fektetést, feltéve, hogy a kosárlabda lövés fekvésénél a megtett lépések száma 2 (két) lépés.


A jobb oldali felállásban például a helyes lábmunka, amikor a labdát két kézzel tartjuk, a jobb-bal-ugrás.


Ezután a helyes fektetett térdpozíció kosárlabda lövés fekvéskor magas és lapos. Az utolsó fázisban a helyes lábra állás a kosárlabda fekvés során mindkét láb használata.


További részletekért nézze meg, hogyan készíthet lefekvésben lövöldözést kosárlabda meccsen a DBL PLAY YouTube-fiókjában található oktatóanyag alapján.


Hogyan készítsünk egy lefekvést kosárlabda meccsen


1. A kezdeti hozzáállás, amikor egy kosárlabdameccsen lebegve lövöldözést hajt végre, az az, hogy három lépésre kell állni a gyűrű elejétől / a labdát a gyűrű felé csöpögtetni.


2. Csöpögés vagy csepegtetés közben ügyeljen a megtett lépésekre.


3. A labda csepegtetésénél a kezek, lábak mozgásának és a labda pattanásának insinkronnak kell lennie. Vagyis amikor a jobb kéz csorgatja a labdát, akkor a bal láb előremegy. oda-vissza.


4. Lehetőleg ne a hárompontos vonalon kívülről hajtsák végre a lefektetési lépéseket. Mert a hárompontos vonalon kívülről történő lefektetéseknél nagy a sérülésveszély, és nagyobb a lehetőség, hogy az ellenfél blokkolja őket.


5. Fekvéskor az ugrás felfelé, nem előrefelé történik. Az ugrás a gyűrűhöz közeledve történik.


6. A lövéseket úgy lehet végrehajtani, hogy a labdát a palánkra pattan. Fekvő lövés során jobb lenne ujjhengerrel használni, vagy ujjaival elengedni a labdát.


7. Így a labda simábban pattan a gyűrűbe.


8. Helyes leszállás a lábbal, amikor egy adott fekvést hajt végre kosárlabda meccsen mindkét lábbal.
Bejegyzés megtekintések:
2Source link : indo.jawaban.live

Comments