Ez az agyvitamint tartalmazó élelmiszerek széles választéka

Ez az agyvitamint tartalmazó élelmiszerek széles választéka
,Ez az agyvitamint tartalmazó élelmiszerek széles választéka


idealt.com — Többféle élelmiszerről ismert, hogy nagyagyvitamint tartalmaz. Ez a vitamin lépést tud tartani az egészséggel, és javítja a nagyagy képességét. Az elme számára elegendő tápanyagbevitel az egyik módja annak, hogy lépést tartsunk az agy egészségével, amelyet nem szabad kihagyni.


Az emberi test az életkorral öregszik. Az érés egyik lehetséges következménye az agyi képességek és a memóriaképesség csökkenése. Az érési folyamat lelassítása és a nagyagyi képességek követése érdekében tanácsos az elme számára élelmiszereket és vitaminokat fogyasztani.


A megfelelő típusú vitaminok az agy számára


Három fontos tápanyag van, amelyeket sokszor a nagyagy vitaminjainak alapvető összetevőjeként reklámoznak, pontosabban:


B-vitamin komplex


A B-vitaminok rendkívül hasznosak az idegrendszer egészségének és az agyi képességeknek a támogatásában. A B-vitaminok várhatóan vegyi anyagokat hoznak létre az agyban (neurotranszmitterek), amelyek mintegy jeleket közvetítenek az idegek felé, és segítik a szervezetet az energiafelhasználásban.


A lények B-vitamin-forrásait többnyire a lények húsában, például csirkehúsban, hamburgerben, halban és tojásban találják. Míg a növényi források a diófélékben, a búzában, a zöldségekben és a gyümölcsökben találhatók, beleértve a zöldellő zöldségeket, a papaját és a narancsot.


Ezenkívül bizonyos élelmiszerek, például B-vitaminnal dúsított gabonafélék és különféle tejtermékek is fogyaszthatók B-vitamin-bevitelként.


C vitamin


A C-vitamin tisztességes sejterősítőként ismert, amely az elme számára is jótékony hatással van az egészségre. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeresen C-vitamint fogyasztó egyének jobb kognitív képességekkel és memóriával rendelkeznek, mint azok, akiknek C-vitamin hiánya van.


A C-vitamin ajánlott napi bevitele felnőttek számára körülbelül 90 mg naponta. A C-vitamint különféle zöldségekből és gyümölcsökből lehet beszerezni, például narancsból, brokkoliból, káposztából, eperből, sárgadinnyéből és paradicsomból.


E vitamin


Kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin meghatározott adagokban segíthet lépést tartani az agy egészségével, lépést tartani az idősek memóriájával és gondolkodási készségeivel, valamint megszabadulni az Alzheimer-kór tüneteitől, valamint csökkenteni a Parkinson-kór és a szélütés kockázatát.


Az E-vitamin bevitelének ajánlott mértéke felnőttek számára napi 20 NE. Ez az adag nem haladhatja meg az ajánlott adagot, mivel az E-vitamin nagy dózisú (több mint 1000 NE naponta) fogyasztása egészségügyi kockázatokat okozhat.


Előnyben részesítse a diófélék, a zöldellő zöldségek, a spárga, a sütőtök, a mandula, a mangán, az avokádó és a magvak fogyasztását, hogy elegendő E-vitaminhoz jusson. Ha az E-vitamint kiegészítő kiegészítőként szeretné használni, konzultáljon szakemberrel a megfelelő bevitel érdekében. dózis.


A vitaminokon kívül vannak omega-3 zsírsavak, amelyek szintén az agyi táplálékok közé tartoznak. A DHA-t és az EPA-t tartalmazó Omega-3 telítetlen zsírok várhatóan támogatják az agyi képességet minden életkorban, különösen a gyermek mentális egészsége érdekében az élet első hat hónapjában.


Más tények feltárják, hogy a halat vagy omega-3-kiegészítőket rutinszerűen fogyasztó terhes hölgyek magasabb szintű tudással rendelkező gyermekeket szülhetnek.


Az omega-3-at a sejtek egészségének követésére és a szinapszisok közötti megfelelés támogatására használják. Az omega-3-at vagy omega-3-kiegészítőket tartalmazó élelmiszerek rutinszerű fogyasztása is ismert, hogy megelőzi a demenciát, a kognitív hanyatlást okozó betegséget.


Az agy számára jótékony élelmiszerek listája


Az elme számára kiváló élelmiszerek és vitaminok különféle egészséges ételekből szerezhetők be, többek között:


1. Halak


A nagyagy összetételének 60%-a zsírból, különösen omega-3 zsírokból áll. A nagyagy az omega-3-okat használja fel az elmében lévő idegsejtek előállítására, amelyek részt vesznek a tanulásban és az emlékezésben.


Az omega-3 zsírsavak lassíthatják a nagyagy érését is. Az omega-3 nagyszerű forrásai makrélából, lazacból, halból és szardíniából szerezhetők be.


2. Áfonya


A kutatások azt találták, hogy azok az egyének, akik gyakran eszik ezt a gyümölcsöt, megfelelő memóriával rendelkeznek, és kevésbé hajlamosak arra, hogy a spekulációs erejük csökkenjen.


Ezeket az előnyöket az áfonya sejterősítő tartalma adja, amely részt vesz az irritáció és az oxidatív stressz csökkentésében, ami csökkentheti az elme végrehajtását.


3. Kurkuma


A kurkumában található antioxidánsok és enyhítő anyagok továbbfejleszthetik a memóriát. Ezenkívül a kurkuma új szinapszisok kialakulását is elősegítheti.


Azonban a kurkuma jótékony hatásai az elme táplálására, különösen a memóriaromlás lassítására, mivel már elég öreg, még további kutatásokat igényelnek.


4. Zöld tea


A jobb oldalon a zöld tea javíthatja a nagyagy gondolkodási és felidéző ​​képességét. A teában található amino-maró hatású L-teanint elfogadják, hogy segítse az agy azon részét, amely a figyelem összpontosításában játszik szerepet.


Míg a polifenolok és az antioxidánsok megvédik az agyat a csökkent spekulációs képességektől, és csökkentik az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kockázatát.


5. Dió


A dió kiváló zsírokat, fehérjét, E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz. A kutatások szerint ezek az agyi táplálékok javíthatják a kognitív képességeket, és segíthetnek csökkenteni az éréssel kapcsolatos elmekárosodások hatásait.


6. Tojás


A tojás nagyszerű agyi táplálék, mert folsavat, B6-vitamint, B12-vitamint és kolint tartalmaz. A testnek kolinra van szüksége a memóriát és a temperamentumot szabályozó vegyi anyagok kialakításához.


A kutatások azt mutatják, hogy a kolint tartalmazó élelmiszerek fogyasztása javítja a memóriát és a pszichológiai jólétet.


Az agyi vitaminokat tartalmazó élelmiszerek mellett az elme számára tápanyagokat kétségtelenül a kiegészítőkből is be lehet szerezni. De a kiegészítők használata előtt először konzultáljon szakemberrel a megfelelő adagolás érdekében.
Bejegyzés megtekintések:
9Source link : indo.jawaban.live

Comments