Plusz és mínusz készpénzmentesség Indonéziában és fejlesztési erőfeszítések, amelyeket javítani kell

Plusz és mínusz készpénzmentesség Indonéziában és fejlesztési erőfeszítések, amelyeket javítani kell
,idealt.com — A készpénz nélküli nyilvános tranzakciók a Bank Indonesia kampányának megfelelően népszerű alternatívává váltak a mai tranzakciók gyors, praktikus és biztonságos kihívásainak megválaszolására.


Népszerűsége ellenére Indonézia viszonylatában nem volt olyan jó, de legalábbis évről évre nőnek a nem készpénzes fizetési módokat használó fogyasztói fizetési tranzakciók. Ez a tény behozta Indonéziát a pénzügyi ágazat növekedésébe a kifinomult digitális korszakban.


Számos áttekintés és elemzés azt mutatja, hogy a készpénz nélküli indonéz társadalom előnyei meghaladják a hátrányokat. Indonéziában napról napra javulnak a pénztelen emberek felkészültségének mutatói, és a Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága által egyre intenzívebbé váló pénzügyi kultúra is. Így az innovatív fizetési megoldások terén a gazdasági növekedés felgyorsítására szolgáló parancsikonok könnyebben megvalósíthatók.


A készpénz nélküli (nem készpénzes) rendszer előnyei és hátrányai Indonéziában


Plusz és mínusz készpénzmentesség Indonéziában és fejlesztési erőfeszítések, amelyeket javítani kell


A készpénz nélküli szó szó szerint azt jelenti, hogy nem használ készpénzt. A készpénzmentesség jelenleg a digitális fizetési módok használatát jelenti készpénz helyett különféle díjak vagy magánszemélyek által végrehajtott tranzakciók kifizetésére. Hogy jobban megértsük ezt a kifejezést, nézzük meg a készpénz nélküli gazdaság előnyeit és hátrányait.  • A készpénz nélküli tranzakciós rendszer (készpénz nélküli) előnyei


A készpénzmentes gazdaság első és legfontosabb előnye, hogy nem kell készpénzt vinni sehova, ami viszont csökkenti a pénztárcából való ellopás lehetőségét, csökkenti a készpénzhordozás kellemetlenségeit, különösen, ha nagy összeg, és szabadságot ad változás szükségessége (pl. több tranzakció). mint egyszer) a tranzakció során. Ennek a tranzakciónak nincs kockázata hamis pénz fogadására és így tovább.


A készpénzmentes gazdaság másik előnye, hogy könnyebben nyomon követhetők az illegális tranzakciók, mert ha a készpénzt közvetlenül használják tranzakciók lebonyolítására, akkor nem könnyű nyomon követni a tranzakciókat, mivel a pénz nem kerül be a bankrendszerbe, de digitális tranzakciók esetén nagyon könnyen nyomon követhető. tranzakciókat, mert minden nyilvántartás a bankban van, ami átláthatóbb tranzakciókat eredményez, ami viszont a korrupció csökkenéséhez vezet az ország gazdaságában.


A nem készpénzes pénzügyi tranzakciók másik előnye, hogy mivel minden tranzakció szervezett csatornákon, azaz bankokon és pénzintézeteken keresztül történik, megnövekedett adóbevételt eredményez a kormány számára, mivel minden illegálisan végrehajtott készpénzes tranzakció bekerül a bankrendszerbe. viszont segít a kormánynak az összes tranzakció nyomon követésében és adók kivetésében, amelyeket viszont a kormány az ország gazdasági fejlődésére használhat fel.  • A készpénz nélküli tranzakciós rendszer (készpénz nélküli) hátrányai


A készpénz nélküli pénzügyi tranzakciók legnagyobb gyengesége, hogy nem mindenki rendelkezik a digitális tranzakciók lebonyolításához szükséges tudással, így csak a városi központokra és azok környékére korlátozódik, és ezért nagyon nehéz nem készpénzes pénzügyi tranzakciókat végrehajtani a vidéki közösségekben. akik még mindig nem ismerik a technológiát és nehezen hozzáférhetők. Internet. Főleg, ha még mindig írástudatlanok és szegények. Ezért az infrastruktúra és a megfelelő oktatás hiánya a polgárok körében valós akadálya ennek a készpénzmentes tranzakciós rendszernek.


A készpénzmentes tranzakciós rendszer másik gyenge pontja, hogy bár könnyű digitális tranzakciókat végrehajtani, mögötte ott van a számítógépes bűnözéssel kapcsolatos kockázat, és a nehezen megkeresett pénz elvesztése, ha online csalásnak és bankszámla-feltörésnek vannak kitéve. és ezért jobb készpénzes tranzakciókat végrehajtani, mint digitális tranzakciókat végrehajtani, ha valaki nincs teljesen tisztában ezekkel az online tranzakciókkal.


A készpénzmentes tranzakciós rendszer másik gyengesége, hogy a digitális fizetési módok, például a hitelkártyák és az internetes banki szolgáltatások számos tranzakciós díjat tartalmaznak, amelyek nem kompatibilisek a készpénzes tranzakciókkal, ezért minden olyan személy, aki online tranzakció végrehajtásán gondolkodik, figyelembe veszi ezeket a tranzakciós költségeket. Ezért a tranzakciós díjak megléte akadályt jelent a készpénzmentes tranzakciós rendszer számára a költségekkel szemben kritikus emberek számára.


Amint az a fenti helyzetből látható, a Készpénz nélküli Tranzakciós Rendszernek (készpénz nélküli) vannak előnyei és hátrányai, és minden kormánynak, amely a készpénz nélküli tranzakciós rendszer modelljére gondol, alaposan elemeznie kell az előnyeit és hátrányait, majd meg kell hoznia a megfelelő döntést.


A nem készpénzes tranzakciós rendszer (készpénz nélküli) maximalizálása a kölcsönös nyereség érdekében


Plusz és mínusz készpénzmentesség Indonéziában és fejlesztési erőfeszítések, amelyeket javítani kell


A Non-Cash (készpénz nélküli) Tranzakciós Rendszer, bár még nem optimális, de egyre aktívabbnak érezte magát a közösségben. Az alábbiakban felsorolunk néhány előnyt és módot, amelyekkel maximalizálható a készpénz nélküli tranzakciós rendszer:


1. Előnyök egyének számára


Ez a rendszer nagyon kényelmes és praktikus mindenki számára. Nem kell vesződnie a készpénzzel, így minimális a kockázat. Ha más országokban hajt végre tranzakciókat, akkor sem kell készpénzt magával vinnie, mert a legtöbb tranzakció készpénzmentes is lehet.


Könnyedén megtekintheti kiadási előzményeit, és okosan kezelheti költségvetését.


2. Előnyök az ország számára


Jelentősen nő az adóbeszedés, a bevétel pedig a közösségfejlesztési infrastruktúra javára, az állami bevételek növelésére és a gazdasági növekedés ösztönzésére fordítható.


Az online fizetés kényelme növeli az online üzleti tranzakciókat, így új munkahelyeket teremthetnek, különösen vidéken (informális üzlet), mert az online rendszerrel a távolság és az idő korlátlannak tűnik.


Csökken a pénzhamisítás, illetve a bűnözői tevékenységek és a terrorizmus támogatására irányuló illegális kísérletek bűncselekménye, és csökkennek a papírpénz nyomtatásának költségei. A különböző gazdasági tevékenységekben a papír több költséget is tartalmaz. Így a fizikai formában lévő valuta is tartalmaz bizonyos költségeket, így a készpénzmentes rendszer alkalmazása egyértelműen az állami költségvetést takarítja meg.


A bankokban megtakarításként vagy befektetésként tartott vagyon produktív vállalkozásokra fordítható (amelyeket a bankok visszafektetnek a köz- és magánszektorba), nem pedig a fel nem használt vagyonokat, például a matracok, szekrények és széfek alá rejtett bankjegykupacokat.


A bankszektorban tevékenykedő állami vállalatok is sokat profitálnak ebből a készpénzmentes rendszerből. A bank minden e-pénzzel, betéti kártyával vagy hitelkártyával végrehajtott tranzakció után jutalékot kap. A bankok egyéb díjalapú bevételekhez is jutnak, mint például a rendszeres tranzakciók, SMS-értesítések, havi, negyedéves, éves adminisztrációs díjak és így tovább.


Tehát a készpénz nélküli társadalom fogalmilag nagyon hasznos, és ezért mindenkinek üdvözölnie kell a kormány politikáját.


Kihívások a készpénzmentes társadalom felé (nem készpénzes pénzügyi tranzakciók) és megoldások


Mivel a lakosság többsége vidéki területeken él, ahol még mindig korlátozott banki vagy internetes hálózaton kívül van, a készpénzmentes rendszer használatának lehetősége is korlátozott. Másrészt azok a vidéki emberek, akik nem tudatosak vagy nem elég képzettek, általában technológiailag is akadoznak, és nehezen tudják használni ezeket a digitális eszközöket.


A lakosság nagy része szervezetlen szektorokban is dolgozik, így az informális szektor számára nem könnyű elfogadni ezt a változást a készpénz nélküli ügyleteknél. A technológiai tényezők fontos szerepet játszanak, így mindezen akadályok leglényegesebb megoldása az internetes hálózat és a pénzügyi ismeretek maximalizálása a távoli területeken.


A bankoknak többet kellene befektetniük a technológiai és biztonsági szükségletekbe, amelyek lehetővé teszik, hogy a közösségnek nyújtott maximális szolgáltatás elérje a vidéket. Az emberek csak akkor választják a pénztelen tranzakciókat, ha könnyen, kényelmesen és biztonságosan tudják azokat használni.


A kormánynak meg kell tennie a megfelelő lépéseket a készpénzmentes gazdaság ösztönzése érdekében az internetes hálózat bővítésével és minden olyan költség csökkentésével, amely az emberek számára kényelmesebbé teszi a készpénzmentes rendszer használatát.


Ennek egyik módja a készpénz nélküli tranzakciók iránti érdeklődés felkeltése a kényelem mellett, ha készpénzmentes használat esetén kedvezményeket vagy egyéb érdekességeket biztosítunk, például biztosítási kötvények, benzin- és vonatjegyek vásárlásakor. A készpénz nélküli tranzakciók minden előnyével és hátrányával együtt továbbra is elengedhetetlenek a jövőnk szempontjából.
Bejegyzés megtekintések:
7Source link : indo.jawaban.live

Comments