„Szamaritánus”: Sylvester Stallone meghajlítja az izmait, hogy elvigye az általános Marvel történetet

„Szamaritánus”: Sylvester Stallone meghajlítja az izmait, hogy elvigye az általános Marvel történetet
,„Szamaritánus”: Sylvester Stallone meghajlítja az izmait, hogy elvigye az általános Marvel történetet


idealt.com – Míg a Marvel még mindig uralja a szuperhősök piacát, minden stúdió még mindig megpróbál egy darabot ebből a teljesen jövedelmező tortából azáltal, hogy folyamatosan ad ki filmeket és sorozatokat szuperképességekkel rendelkező személyekről.


Az osztály legújabb filmje a Szamaritánus, amelyben a hollywoodi legenda, Sylvester Stallone alakítja a rezignált szuperhőst, aki megpróbálja eltántorítani ragyogó napjait, miközben városa fuldoklik a jogsértésekben.


Az osztály további durva és homályos értelmezését ígérő Samaritan sajnos nem hoz semmi újat az asztalra, és egy innovatív ötletet nem kizárólagos szuperhőstörténetté alakít át.


„Szamaritánus”: Sylvester Stallone meghajlítja az izmait, hogy elvigye az általános Marvel történetet


Mindvégig a szamaritánus gazdag hátterével ismerkedhetünk meg, amint két szuperképességű ikertestvér ellentétes utakat követ az életben, az egyik a címbeli szuperhőssé válik, míg a másik a terrorista rosszfiú, Nemezis szerepét építi fel.


Mindketten tűzben szenvednek az utolsó konfliktusuk során, 25 évvel a film eseményei előtt. Néhányan azonban még mindig úgy vélik, hogy a szamaritánus túlélte a döntő párbajt, és elhúzódik az egyének között. Lépjen be Sam (Javon 'Want to' Walton), egy 13 éves fiú, aki szereti a régi szuperhősmeséket, és napjait azzal tölti, hogy az űrbe bámul, hogy megtudja, hol rejtőzik a Samaritan.


Egy izgalmas történet rejtőzik azonban, Bragi F. Schut forgatókönyvírónak (Szökőszoba, A boszorkány évada) megvan az a bosszantó szokása, hogy legjobb ötleteit túlzott trópusok és sekélyes emberi kapcsolatok alá rejti.Olvassa el még: Viral Ator de 'Pantanal' apresenta melhoras e 'chora muito' pela perda do amigoSzamaritánus esetében a film minden szuperhős-klisét megvizsgál. Vannak szigorúan elhelyezett expozíciós jelenetek, hogy megértsék a kitalált Gránitváros szabályait, kik a film központi részei, és hogyan működnek a szuperhatalmak ebben az univerzumban.


Ezenkívül természetesen ezeket a szabályokat meghajolják vagy teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy előremozdítsák a cselekményt, és biztosítsák, hogy a hős mindig a legizgalmasabb pillanatokban nézzen szembe a gonoszokkal.


Az alapszereplők is ezt és azt az utat járják etikai álláspontjukban minden jelenet igényei szerint, ami gyengíti a szamaritánus által kialakított emberi kapcsolatokat.


Végre különösen méltatlan a rezignált szuperhős és a kíváncsi kölyök közötti kapcsolat, hiszen kötelékük adott, nem jön létre.


A Samaritanus forgatókönyve is nagymértékben függ egy olyan fordulattól, amelyet minden olyan személy könnyen meg tud érvelni, aki valaha is nézett egy filmet. Sőt, ha nem kell a meglepetés egy kellemes történethez, a Samaritan nem tudja megérteni, miért történik ez a fordulat, és minden olyan súlyt alábír, amilyen lehetett volna.


Ráadásul az egyes szereplők múltjával kapcsolatos lényeges adatok hiánya is csökkenti a film tétjét, ami kiábrándító végkifejletet eredményez, amely még egy közönséges beszédet is tartalmaz a nagyszerű és rosszindulatúakról, ami teljesen megdönti a film azon álláspontját, hogy a társadalmi struktúrák nem megfelelőek és a bántalmazó rendőrség. erők.


Néha olyan érzésünk támad, mintha a szamaritánus mondana valamit a nyomor és a munkanélküliség borzalmairól – olyan erőkről, amelyek az egyéneket következetesen bűnözésbe taszítják. Ezen túlmenően, ha ez a helyzet, a film a szuperhős-egyenletet felhasználhatta volna olyan valódi kérdések vizsgálatára, amelyek megkérdőjelezik az éberség feltételezett magasabb erkölcsi szintjét.


De sajnálatos módon, miközben a film gonoszai azt mondják, hogy az alsóbb osztályok lehetőségéért küzdenek, úgy tűnik, mindannyian elsajátították a Rosszfiú 101-et. Ebbe beletartozik a nem túl jó magyarázatért kacskaringós röhögés, az egyének kínzásának élvezete, és még a gyerekektől való játékok ellopása is.


A gazemberek csak a rosszindulat érdekében utálatosak, minden alkalmat arra használnak fel, hogy bűntelen egyéneket bántsanak csak azért, mert aljasak, és megindokolják a verést, amivel zavarni fogják őket.


A szamaritánus nyelvben azonban nem minden vész kárba. Stallone-nak megvan a képessége, hogy szívvel játsszon nagy vadállatokat, az a fajta karakter, aki tudja, hogy könnyen megnyerheti a csatát, de mégis szívesebben tartja az ütéseit és használja a fejét.


Ez kényelmes a Samaritan esetében, mivel Stallone tapasztalata segít fellendíteni az unalmas forgatókönyvet azáltal, hogy rezignált szuperhősét szimpatikus személlyé alakítja. Stallone ugyan nem tudja helyrehozni Szamaritánus számos hibáját, de még mindig érdemes lehet a filmben keresni azokat, akik készen állnak arra, hogy elnézzenek egy nem exkluzív szuperhőstörténeten, amely rendkívül sekélyes erkölcsi fogalmakat tartalmaz.


„Szamaritánus”: Sylvester Stallone meghajlítja az izmait, hogy elvigye az általános Marvel történetet


Sajnálatos módon ez még borzalmasabbá teszi a Samaritan kiadását, mivel a Gránitváros megvizsgálhatja a társadalmi egyenlőtlenség árnyalatait, és jobban belegondolva egy újabb felejthető szuperhőstörténet hátterében áll.


Olvassa el még: 5 ingyenes videószerkesztő alkalmazás 2022-re


Végül a szamaritánus legreménytelenebb vétsége az, hogy ízléstelen a szuperhősmédiától túltelített piacon. A film nem tűnik ki tevékenységi jeleneteivel, ugyanazt a régit mondja a régi jók és az ördögi küzdelem összecsapásáról bármely szuperhőstörténet fókuszpontjában, és nincs felszerelve arra, hogy valódi motivációt adjon gonosztevőinek. Stallone erős ember, de egyedül még ő sem tudja átadni egy egész film súlyosságát.


A végső szó


Köszönöm, hogy a végéig elolvastad ezt a cikket. Ne felejtse el mindig megosztani ezt a webhelyet minden barátjával, és mindig járjon el folyamatosan idealt.com.
Bejegyzés megtekintések:
8Source link : indo.jawaban.live

Comments