6 tipp a szülőknek, hogyan kezdje el gyermeke befektetését

6 tipp a szülőknek, hogyan kezdje el gyermeke befektetését
,6 tipp a szülőknek, hogyan kezdje el gyermeke befektetését


idealt.com — Amikor elkezdi az első munkahelyét vagy abbahagyja az egyetemet, elkezdhet járulékot fizetni egy 401(k) vagy hasonló nyugdíjszámlához. De mint a legjobb tanács, soha nem is…


Amikor elkezdi az első munkahelyét vagy abbahagyja a főiskolát, elkezdhet hozzájárulni egy 401(k) vagy hasonló nyugdíjszámlához. De ahogy a legjobb tanács is sugallja, soha nem túl korai elkezdeni a befektetést.


De most, hogy gyerekeid vannak, és azon töprengsz: mi lenne, ha ezt a tanácsot adnád a gyerekeidnek, noha nem feltétlenül kerestek pénzt?


Nos, ráveheti a gyerekeit, hogy kezdjenek el befektetni, mielőtt valódi bevételhez jutnának. Ez megtérülhet a jövőben (filozófiailag és szó szerint is), mivel gyermekeit felnőtt korukban bölcs gazdálkodóvá teheti a pénzükkel.


De hogyan csinálja? Kiderült, hogy több módja is van annak, hogy gyermekét a lehető legkorábban elkezdje befektetni.


Játssz pénzzel játékokat


Minden gyerek szeret játszani, és az iskolák játékokat használnak, hogy fontos információkat nyújtsanak a gyerekek tudatában. Akkor miért ne tenné ugyanezt, ha befektetésről van szó?


Kezdheti például egy alapvető számítógépes vagy mobiljátékkal, amely megtanítja a gyerekeknek, hogyan kell pénzt összeadni és kivonni, vagy játszhat úgy, mintha valódi érmékkel vásárolna. Ez nagyszerű az alapvető számtani gyakorláshoz, és rászoktatja őket a pénz összeadására és kivonására.


Ahogy a gyerekek idősebbek lesznek, fontolja meg, hogy olyan játékokat adjon nekik, amelyek befektetést igényelnek. Erre ismét kiválóak a számítógépes vagy okostelefonos játékok. De sok, gyerekeknek megfelelő készpénzes játékkal is játszhat:  • Monopólium

  • Pénzes táskák játék

  • Fizetésnap


Alternatív megoldásként saját játékot is létrehozhat pénzzel. Például:  • Adj a gyerekednek egy dollárt. Ezután hívd ki őket egy játékra, mondván nekik, hogy jövő hétfőn adsz nekik két dollárt, ha egy héten belül nem költik el a pénzüket.

  • Folytassa a játékot úgy, hogy adjon több pénzt gyermekének, hogy növelje türelmét, és ellenőrizze, hogy természetesen megérti-e a befektetés fontosságát.


Tanítsd meg a megtakarítás fontosságát


Míg a játék szórakoztató lehet, meg kell tanítania a gyerekeknek a pénzmegtakarítás és a sok pénzköltés elkerülésének fontosságát. Természetesen ezt megteheti néhány fent említett személyes játékkal, de megtaníthatja nekik ezt a leckét úgy, hogy olyan dolgokba akassza, amelyeket szeretnének, például játékokat vagy filmeket.


Tegyük fel, hogy gyermeke új akciófigurát vagy másik játékot szeretne a boltból. Azonban nincs elég megtakarított pénzük a születésnapokból vagy más forrásokból, hogy megvásárolják őket.


Ahelyett, hogy azonnal játékot vásárolna gyermekének, megtaníthatja neki a megtakarítás fontosságát, ha elmondja neki, hogy amint lesz elég pénze, megvásárolhatja. Ezután minden héten adhatsz nekik egy kis pénzt, hogy lássák megtakarításaik növekedését.


Ez egyszerre két előnnyel jár: megtanítja gyermekét a megtakarításra és a befektetésre, ugyanakkor megtanítja őket arra, hogy türelmesebbek legyenek.


Ha a kérdéses cikk nagyon drága, például egy új videojáték-konzol, középen találkozhat gyermekével, ha felajánlja, hogy kifizeti a felét, ha meg tudja spórolni a szükséges pénz felét. A konkrétumok rajtad múlik.


A lényeg a következő: ha megtanítja gyermekeit a megtakarításra, akkor jobban megértik a befektetés fontosságát és hasznosságát, mert ez inkább egy elvont fogalom, amelyet el kell sajátítani.


Használjon illusztrációkat a befektetési elvek bemutatásához


Mivel a befektetést sok gyermek számára kissé nehéz megérteni, különösen a fiatalabb években, fontolja meg illusztrációk használatát, amelyek bemutatják a befektetés különböző alapelveit.


A főiskolai kurzusokon megtanítjuk a felnőtteket arra, hogy diagramok és táblázatok segítségével meséljenek a pénzről és a befektetési elvekről. Sajnos ez a közeg még mindig kicsit bonyolult a gyerekek számára. Így ehelyett egyszerű rajzokat készíthet, rajzfilmfigurákat rajzolhat, és olyan történeteket találhat ki, amelyekben ezek a karakterek befektetési helyzetekben vesznek részt.


Ha nem vagy művész, találsz olyan gyerekkönyveket, amelyek alapvető pénzügyi fogalmakat tanítanak meg – beleértve a befektetésben rejlő fogalmakat is! – minden korosztály számára. Emellett a színes illusztrációk jelentősen elterelhetik gyermeke befektetési érdeklődését, és elkerülhetik a túlköltekezést.


Adjon juttatásokat a gyermekeknek, és tanácsot ad nekik, hogy fektessenek be


Gyakorlás teszi a mestert, és gyermeke már kiskorában nehezen fogja megszokni a befektetést, ha nincs rá pénze.


Ezért a legjobb, amit tehet annak érdekében, hogy gyermeke korán elkezdjen befektetni, ha juttatást ad neki. Tegyük fel például, hogy van egy listája azokról a feladatokról, amelyeket gyermekének minden nap el kell végeznie.


Ezután a hét végén minden gyermeknek, aki teljesíti a feladatát, adjon egy kis juttatást (fizethet készpénzben, banki átutalással, vagy SMS-ben fizethet a GetWeave segítségével, hogy minden héten megkapja a juttatását).


Ne állj meg itt. Bátorítson minden gyermeket, hogy fektesse be a pénzt azáltal, hogy visszaküldi Önnek. Majd a következő hét végén add vissza a pénzüket és a kamatokat. Megmutatja gyermekeinek, hogyan működik a befektetés, és milyen előnyökkel jár a befektetések felhasználása a pénzszerzés gyorsabb, mint amennyire csak tudnak.


Nagyon okos gyerekekkel kombinálhatja ezeket a gyakorlatokat. Például elmondhatja gyermekeinek, hogy takarékoskodniuk kell egy drága játékra. Ezután jutalmakat adhat nekik, és felajánlhatja a fent említett befektetési lehetőségeket.


Ha gyermeke valóban megérti a befektetést, újra befektetheti pénzét a „Szülői Bankba”, és gyorsabban kereshet pénzt a kívánt játékok megvásárlására. Használjon Google Dokumentumok táblázatot, hogy nyomon követhesse velük a megtakarítások növekedését.


Kezdje a bankszámlával


13 vagy 14 éves kora körül gyermeke jogosult lehet egy junior bankszámlára. A gyerekek bankszámlái nem olyan rugalmasak, mint a felnőtteké, és nem sok előnnyel járnak. De sok gyerekeknek szánt megtakarítási számla tisztességes kamatozású, és lehetővé teszi a gyerekek vagy a tizenévesek számára, hogy idővel növeljék megtakarításaikat.


Ha azonnal bankszámlát indít gyermeke számára, megismerteti vele a pénzügyi ötleteket, és kényelmesebbé teszi a befektetésben, az infláció megértésében és egyebekben.


Technikailag a megtakarítási számla egy helyi banknál az első befektetési típus, amelyet személyként megtehet. Ezenkívül a megtakarítási számla indítása segíthet gyermekének hozzájárulni főiskolai alapjaihoz vagy egyéb jelentős kiadásaihoz, ahogy öregszik.


Irányítsa őket a befektetéshez


Ahogy gyermekei felnőnek, irányítsa őket arra, hogy tegyék meg első befektetésüket a tőzsdén. 18 évesnek kell lenniük, hogy önállóan kereskedhessenek, de amikor elérik ezt a kort, javaslatokat tehet, például:  • Hogyan válasszunk részvényeket, amelyekben hisznek

  • Akár ingatlanba fektetni

  • Hogyan kerüljük el, hogy az összes pénzüket egyetlen eszközbe helyezzék

  • Hogyan maradjanak nyugodtak a befektetéseikkel, amikor a piac ingadozik, stb.


Ha gyermekét stabil befektetési tapasztalattal kezdi, kulcsfontosságú ahhoz, hogy élvezze, és még sokáig folytassa a befektetést, miután elhagyta otthonát. Mutasson nekik okos blogokat a pénzügyekről, adjon nekik új oktatási forrásokat, és továbbra is vezesse őket a pénzügyi függetlenség felé vezető úton.


Tekerje fel


Végső soron, ha rávenni a gyerekeket a befektetés megkezdésére, az magában foglalja a pénz iránti érdeklődésük fejlesztését és a jó pénzügyi szokások megtanítását kiskoruktól kezdve. Ha mindkettőt megteheti, nagy eséllyel gyermekei okos és sikeres befektetők lesznek felnőttkorukban. Ez csak egy újabb módja annak, hogy sikeressé tegyék őket szüleikként.
Bejegyzés megtekintések:
2Source link : indo.jawaban.live

Comments