A „hacker” Bjorka speciális eszközzel követve

A „hacker” Bjorka speciális eszközzel követve
,Az "Hackerek" Bjorka Nyomkövetés Speciális Szerszámmal


idealt.com – A politikai, jogi és biztonsági ügyekért felelős koordináló miniszter (Menko Polhukam) Mahfud MD felfedte, hogy az Állami Hírszerző Ügynökség (BIN) és az Országos Rendőrség közös csapata speciális eszközökkel követte nyomon a Bjorka hacker hollétét.


„A leírás arról, hogy kik és hol, már megvannak az eszközök, amelyekkel nyomon követhetjük őket” – mondta Mahfud, a Politikai, Jogi és Biztonsági Ügyeket Koordináló Minisztérium Jakartában szerdán (2022.09.14.).


Mahfud ezt azután közölte a BIN vezetőjével, Budi Gunawannal, Listyo Sigit Prabowo országos rendőrfőkapitánnyal, a BSSN Hinsa Siburian vezetőjével és Johnny G Plate kommunikációs és információs (Menkominfo) miniszterrel a Politikai, Jogi Koordinációs Minisztérium irodájában. és biztonsági ügyek.


Azt mondta, hogy a közös csapatnak már volt elképzelése a Bjorka hackerről. Mahfud azonban kijelentette, hogy nem tudták nyilvánosságra hozni Bjorka kilétét.


Mahfud szerint a találkozó során kiderült Bjorka képességeinek szintje, amelyről úgy tartják, hogy nem rendelkezik különösebb szakértelemmel.


"A fenti következtetésből kiindulva, amit Bjorkának hívnak, valójában nem rendelkezik azzal a szakértelemmel vagy képességgel, hogy valóban betörjön (a rendszerbe)" - mondta Mahfud.


Mahfud szerint azonban ez a támadás közvetve emlékeztette a kormányt, hogy legyen óvatos a kiberbiztonsági rendszerekkel. Mahfud elmondta, hogy a bjorkai támadás alapvetően csak általános jellegű, például levelezési dokumentumokkal kapcsolatos adatokat célzott meg.


„Csak tudatni akartam veled, mikor kell óvatosnak lennünk. Betörhetnek minket és így tovább, de eddig nem” – magyarázta.


Emellett Mahfud hangsúlyozta, hogy a kormány komolyan veszi a Bjorka által indított kibertámadást.


Emiatt Mahfud arra kérte a közvéleményt, hogy maradjanak nyugodtak a bjorkai kibertámadás ügyében. Ráadásul eddig egyetlen államtitkot sem szivárogtatott ki Bjorka.


Emellett Mahfud elmondta, hogy a Bjorka által végrehajtott kibertámadások indítékai változatosak voltak, de nem veszélyesek.


„Az indíték is kamu. Vannak politikai indítékok, gazdasági indítékok, vételi és eladási motívumok és így tovább” – mondta.


„Tehát igen, valójában nincsenek túl veszélyes indítékok” – folytatta.


A számos ügynökséget állami tisztviselőket megcélzó hackelés a Bjorka személyazonosságát a kibertérben használó hackerek akcióinak középpontjában áll.


Eddig azzal gyanúsítják a bjorkai hackereket, hogy feltörték az Indihome ügyféladatait, a SIM-kártya regisztrációs adatait, az RI KPU-adatait, az állami tisztviselők adatait, valamint számos Joko Widodo elnökhöz tartozó levelezési dokumentumot, köztük az Állami Hírszerző Ügynökség (BIN) által küldött leveleket.


A titkárság vezetője, Heru Budi Hartono kijelentette, hogy Jokowi elnök levelezésének egyetlen dokumentumát sem törték fel.


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5Fs5SRR-2Zk[/embed]


Hangsúlyozta azonban, hogy minden hackelés törvénybe ütközik, és úgy gondolja, hogy a hatóságok megoldják ezt a problémát.


„Úgy gondolom, hogy a bűnüldöző szervek jogi lépéseket tesznek. Később lesz egy hivatalos nyilatkozat az illetékes tisztviselőktől” – mondta Heru.
Bejegyzés megtekintések:
10Source link : indo.jawaban.live

Comments