A sikeres webinárium legfontosabb összetevői

A sikeres webinárium legfontosabb összetevői
,A sikeres webinárium legfontosabb összetevői


idealt.com — Melyek egy sikeres webinárium legfontosabb elemei, és mivel fűszerezed a webináriumodat? Ha valóban lecsúszott szeretne lenni, hívjon egy izgalmas, szórakoztató webináriumot, online tanulási eseményt.


Valahogy közben megtanultuk, hogy a munka csak munka legyen, és a szórakozás valahogy nem egyenlő a munkahelyi dolgok elvégzésével. Az élvezet, különösen a munkahelyén, egyesek szerint komolytalan és szakszerűtlen. Emiatt még a munkahelyi szórakozás is alkalmatlanná teszi a komoly üzletemberek számára.


Milyen a részvételi arány egy nagyszerű online tanulási eseményen?


A legtöbb webinárium érdektelen. Mikor volt utoljára olyan webináriumon, amelyen energikusnak, sikeresnek érezte magát, és készen áll arra, hogy növelje termelékenységét? Valószínűbb, hogy a webináriumot érdektelennek fogja nevezni. Íme néhány további webinárium melléknév: Bland. Bézs. A tudósok szerint az unalom – és az unalom olyan, mint a méreg – rontja a mentális egészséget és a tanulást.


Az unalom az agy kóros állapota; így minden olyan tevékenység egészséges, ami megakadályozza az unatkozást.


Miért olyan érdektelenek a webináriumok?


Kezdetnek úgy tűnik, hogy a webináriumok nem különböznek túlságosan a korábbi online találkozóktól. A csapattalálkozóktól a tanulási webináriumokig eljuthatunk, és ugyanazt a tapasztalatot szerezhetjük meg.


A webináriumok tervezői és előadói gyakran nem egyedi nézőpontból közelítik meg munkájukat; ez csak egy újabb feladat a tennivalóik listáján. A szórakozás azonban a házigazda egyik fő célja kell, hogy legyen.


A tanulás közbeni szórakozás egyedülálló kognitív erőforrásokat biztosít, a jutalmat és az élvezetet összekapcsolja a tudással, és átalakítja az absztrakt gondolkodást és a koncentrált figyelmet a Cognition Today szerint.


„Az emberek hajlamosak elfelejteni a webináriumok nagy részét. Sokan az „elfelejtett” kategóriába tartoznak, amint részt vesznek. A pozitív érzelmek növelik figyelmünk kapacitását, és segítenek további mentális erőforrásokat vonzani, és növelik a memóriahálózatokhoz való hozzáférést” – folytatja a Cognition Today.


A legtöbb online prezentáció sem nem kellemes, sem nem túl vonzó. Úgy tűnik, hogy ezek a kijelölt előadók, főnökök és csapattagok rosszul állnak a saját rendezvényeiken való részvételhez, és nem szórakoztatóak.


Azonban a szórakozás, a társas érintkezés és az érzékszervi bevonódás a tanulási folyamat során fokozza az idegi változásokat. Azaz az agy több területét stimulálja, hogy magasabb szintű információkat tároljanak egyetlen esemény során.


Miért kell keményebben dolgozni?


A webináriumok további előnyökkel járhatnak. A webinárium előadóinak eleve keményebben kell dolgozniuk, mint a személyes tanulási programoknak, amelyek tervezése és megvalósítása során különös figyelmet igényel.


Keményebben kell dolgozniuk, mert ezek az előadók a tervezésből adódóan befogadják, sőt előmozdítják a zavaró tényezőket. De mennyi plusz idő és kezdeményezés kell ahhoz, hogy kellemes elterelő legyen?


Ha másokkal van egy szobában, a többfeladatos munka kevésbé lehetséges. Ezen kívül van némi társadalmi nyomás, ami megakadályozza Önt ebben. A multitasking jó ötletnek tűnik, ha otthon ül a laptopja vagy mobiltelefonja képernyője előtt. Sokoldalú és mozgalmas társadalmunk pedig nagyon megnehezíti, hogy ne zavarjuk magunkat.


"A termelékenységet értékelő társadalom azt jelenti, hogy a felnőtteknek kevesebb idejük van játszani" - írta Stuart Brown, a Johns Hopkins Magazine Stanford tanácsadó professzora. „Ez közegészségügyi kérdés. Bár azt hisszük, hogy rendkívül produktívak vagyunk, csak az egyének 2%-a tud jól többfeladatot teljesíteni.”


De a webinárium alatt kedvet kapsz a multitaskinghoz minden lehetséges módon. "Hol a játékom? Nézhetek filmeket anélkül, hogy látnának? És az én szent cannolim egy percig sem folytathatja ezt az összejövetelt."


Tehát ha Ön webináriumot készít, vagy webináriumokat készít és tart, mit jelent az Ön számára a tanulási adatokkal kapcsolatos tudás és idegtudomány?


JOY szivattyú


Ha valami sikereset akarsz átadni, akkor nyíltan fel kell pumpálnod az örömöt, az emberi kapcsolatot és az interaktivitást. Amikor végül úgy dönt, hogy bevonja a közönségét, meg fogja különböztetni magát a munkatársaitól.


Nagyságra ösztönözheti csapatát és alkalmazottait, és esetleg nagy összegeket helyezhet el márkája bankszámláján, miközben időt szakít az izgalom fokozására.


Így lehet egyedivé és magával ragadóvá tenni webináriumát


Tedd érdekessé a dolgaidat


Szavak helyett gondoljon képekre és videókra. Változtassa meg anyagát, amennyire csak lehetséges, statisztikák, ötletek, gondolatok, történetek és egyéb elemek segítségével. Mesélj el egy történetet, hogy mindkét agyféltekéd bekapcsolódjon, és az anyag emlékezetes legyen. Ügyeljen arra, hogy a diák 85 százaléka ne legyen hosszabb 15 szónál.


Használja a diákat teleprompterként. Az életben maradáshoz használjon animációkat és átmeneteket.


Növelje a humort


"Ha olyan jeleket keresel, amelyek arra utalnak, hogy jól érzi magát, az egyik lehet a nevetés" - mondja Robert Provine, a Marylandi Egyetem idegkutatója és pszichológiaprofesszora. Mikor tört ki utoljára nevetés egy webinárium közepén?


Az emberek izgatottak lesznek és érdeklődni fognak a prezentációd iránt, ha vicces rövidfilmeket, Instagram-tekercseket, releváns vicceket és érdekes történeteket használsz.


Teremtse meg az összetartozás érzését


A legtöbb szakember nem akar csalódást okozni munkatársainak. A résztvevők nagyobb valószínűséggel kötnek kapcsolatot, támogatják egymást, valamint tanulnak és csapatként fejlődnek, ha a webinárium vezetője látnok. A vezetők lehetővé teszik kohorszok, csoportok és partnerek fejlesztését. Azt is megengeded, hogy mindenki szórakozzon.


Tegyen kitöréseket, hogy kohéziót és erősebb elköteleződést alakítson ki csapatával. Még egy egyórás webinárium is tartalmazhat egy-két szórakoztató szünetet.


Növelje az elköteleződést és elkötelezettséget azáltal, hogy növeli az emberek számát, akikkel kapcsolatba lép


Amikor az egyének csinálnak valamit, nem pedig néznek valamit, könnyebb lekötni a figyelmüket. Töltsd meg a webináriumot versenyekkel, szavazásokkal, táblákkal, emeld fel a kezed, kérdezz és válaszolj, és egyéb tevékenységekkel, hogy lekösse az embereket.


Minél többet változtat a dolgokon, annál jobban érdeklődik a csapata. Érdemes webináriumokat tartani az ügyfeleknek? Figyelje meg szolgáltatásai ügyfélmegtartási statisztikáit, és jósolja meg, mi fog történni ezután.


Növelje prezentációja szórakoztató értékét, és közönsége a kijelzőjére ragadja magát, és még a legsürgősebb e-mail üzenetekről sem lesz tudomása.


Köszönöm!
Bejegyzés megtekintések:
10Source link : indo.jawaban.live

Comments