Az Egyesült Királyság inflációja egyszámjegyűre csökken az alacsonyabb benzináraknak köszönhetően

Az Egyesült Királyság inflációja egyszámjegyűre csökken az alacsonyabb benzináraknak köszönhetően
,Az Egyesült Királyság inflációja egyszámjegyűre csökken az alacsonyabb benzináraknak köszönhetően


idealt.com – Nagy-Britannia inflációs rátája 2022 augusztusában egy számjegyűre esett vissza, ahogy a benzin ára esett, ami hozzájárult a háztartások nyomásának enyhítéséhez a tél előtt.


Az Egyesült Királyság Statisztikai Hivatala (ONS) adatai szerint a fogyasztói árindex 2022 augusztusában 9,9%-on állt az Egyesült Királyságban, ami 40 éves, júliusi 10,1%-os csúcsértékhez képest alacsonyabb. Ez az első infláció az Egyesült Királyságban. majdnem egy év alatt esett. Ez a szám azonban még mindig a legmagasabb a G7-országok között 2022 augusztusában.


Az adat jobb volt, mint a korábbi előrejelzések, enyhe, 10,2%-os növekedéssel, és a közgazdászok most arra számítanak, hogy az infláció kétszámjegyű mélyponton lesz az ősz folyamán, nem pedig 15%-ot meghaladó emelkedést.


A jobb inflációs kilátások feltehetően Liz Truss új miniszterelnök azon tervének köszönhető, hogy akár 150 milliárd GBP-ig támogatják a fogyasztókat az energiaárak októberi meredek emelkedésétől való megóvása érdekében, a vegyi sapkák helyett az éves háztartási számlák elérik a 2500 fontot. 2500 fontra emelkedik. 3549-en, mint a Johnson volt miniszterelnök alatti kormány.


A fő oka annak, hogy az Egyesült Királyságban 2022 augusztusában meredeken esett az infláció, a benzin és a gázolaj árának csökkenése okozza. A benzin ára a 2022 júliusi átlagos literenkénti 1,90 fontról 2022 augusztusára 1,75 fontra esett, így az üzemanyagkosár inflációja 43,7%-ról 32,1%-ra csökkent.


Más kategóriákban azonban az infláció továbbra is emelkedik. Az ONS szerint az élelmiszer-infláció a 2022. júliusi 12,8%-ról 13,4%-ra, a szolgáltatások ára pedig 5,9%-kal emelkedett 2022 augusztusában.


Éppen ez az emelés, amely az áruk és szolgáltatások áraira nehezedik, ami miatt a Bank of England (BoE) aggodalomra ad okot, hogy a kormány által támogatott fogyasztói kiadásnövekedés és az adócsökkentések sok problémát hagynak maguk után.


„A brit fogyasztói árindex össz- és maginflációja még nem érte el a csúcsot… Ennek megfelelően a BoE-nek folytatnia kell a monetáris politika szigorítását” – mondta Paul Dales, a Capital Economics vezető közgazdásza.


A közgazdászok 0,5 százalékpontos növekedést várnak a BoE monetáris politikai bizottságának jövő heti ülésén, és a hivatalos kamatláb a jelenlegi 1,75%-ról legalább 3%-ra emelkedik az év végére.


Kitty Ussher, az Institute of Directors vezető közgazdásza a következőket mondta: „Az a tény, hogy a meredek csökkenést a benzin és a gázolaj árának változása okozta… azt jelenti, hogy a mai hírek nem változtatják meg a kamatemelésre vonatkozó várakozásokat, amikor a BoE összejön. jövő héten."


A Resolution Foundation szerint a benzin ára ismét csökken, de az élelmiszer-infláció emelkedik, és a számok azt mutatják, hogy a szegény családokra nehezedő megélhetési költségek továbbra is nőnek. Jack Leslie, az alapítvány vezető közgazdásza megjegyezte: „A magas infláció még egy ideig velünk lesz, különösen az alacsony jövedelmű közösségek esetében, amelyeket továbbra is súlyosan érintenek. a magas ár miatt."


Az ONS által közzétett egyéb adatok azt mutatják, hogy a csökkenő globális olajárak hatása segítette az ipart, hiszen csaknem két éve először havonta csökkentek a termelési költségek és a kibocsátási árak. Az input árak 2022 augusztusában még mindig 20,5%-kal voltak magasabbak az előző évinél.
Bejegyzés megtekintések:
6Source link : indo.jawaban.live

Comments