Hogyan kezelhetem jobban időgazdálkodási igényeimet

Hogyan kezelhetem jobban időgazdálkodási igényeimet
,idealt.com — A jelek, amelyek arra utalnak, hogy fejlesztened kell időgazdálkodási készségeidet és szokásaidat. Hosszú távú ambíciói megfoghatatlannak tűnnek, nem sok munkát végez, és elmulasztja vagy eltolja a határidőket.


Hogyan kezelhetem jobban időgazdálkodási igényeimet


Nincs szükség projektmenedzserre az életedben ahhoz, hogy megfelelően kezeld az idődet és a kötelezettségeidet. Felvállalhatja saját időgazdálkodási igényeit. Mindenki küzd az időgazdálkodással.


Ez egy olyan képesség, amelynek fejlesztésére legtöbbünk segítségére lehet. Azonban a jelek, amelyek arra utalnak, hogy javítania kell időgazdálkodási készségeit és szokásait, a következők:  • Hosszú távú ambíciói megfoghatatlannak tűnnek.

  • Gyakran elmulasztja vagy eltolja a határidőket.

  • Nem tudsz koncentrálni, és küzdesz egy feladat vagy projekt végrehajtásával.

  • Hatalmas a teendő listád.

  • Döntsd el, hogy nem tudsz mindent megtenni.

  • A kelleténél hosszabb ideig dolgozik bizonyos feladatokon.

  • Mindig stresszes vagy.

  • Keményen próbálkozol, de nem érsz semmit.


Ha az alábbiak közül bármelyik vonatkozik Önre, ideje felnőni, és dolgozni az időgazdálkodáson.


Ismerje meg, hogyan működik az időgazdálkodás


1. Tűzz ki célokat


Gyakran figyelmen kívül hagyjuk a célokat az időnk beosztása során. A napi feladatok közepette könnyű elfelejteni a hosszú távú célokat. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy nehéz lesz a legsürgetőbb kérdésekre koncentrálni, vagy fontossági sorrendbe állítani a felelősségi körét. túlterheltek? Értékelje újra a teendők listáját.


Az erre fordított idő segít elérni céljaidat? Hozzon létre SMART célokat: specifikus, mérhető, elérhető, reális/releváns és időalapú célokat. Az irreális vagy tisztázatlan célok ellenőrzése kihívást jelent, és általában nem fejeződik be.


2. Tervezze meg az idejét


Hagyja figyelmen kívül a feladatmegbeszélést, és hagyja, hogy valaki más ütemezze be az idejét. Az időgazdálkodási készségek elsajátításának leghatékonyabb stratégiája az, ha az időre összpontosít. Szokássá teszi az időgazdálkodást, amely segíthet a hosszú távú célok elérésében, miközben csökkenti a zavaró tényezőket és növeli a figyelmet.


Az otthoni munkavégzés megtervezésekor tartsa szem előtt a különböző időbeosztásokat. Például szóljon a szobatársának, ha nem akarja, hogy zavarjanak, ha nyilvános helyre menjen, vagy ha nagy zajt csap. Az elvárások idő előtti megfogalmazása csökkenti a konfliktusok esélyét.


3. Tervezze meg az időcsökkentést


Az idő zárolása kiváló módszer a nem sürgős, jelentős figyelmet és munkát igénylő, hosszú távú projektek priorizálására.


Általában elhalasztják, ha egy sürgősebb feladat igényli a figyelmét. Ha időt szánunk arra, hogy konkrét feladatokra összpontosítson, az biztosítja a haladást. A munkaidő korlátozása csökkenti a munkafáradtságot is.


A munkahelyi megosztott naptárak megakadályozhatják, hogy az alkalmazottak az Ön által meghatározott időintervallumon belül találkozókat hozzanak létre.


4. Találja meg az időgazdálkodási csúcsidőt


Például az energiaórák azok, amikor a legtöbb energiával rendelkezik és a legtöbbet csinálja. Valószínűleg már ismeri a teljesítményóráját. Ha nem biztos benne, szánjon időt a kiderítésére.


Ezért munkaidejében ütemezze be a legfontosabb és legidőigényesebb feladatait. Azonban ütemezzen be egy monoton munkát, amely nem igényel nagy koncentrációt egész nap.


5. Sprint az összpontosításhoz


Nem mindig könnyű elkezdeni vagy elmélyülten dolgozni. Ezért a Pomodoro-megközelítés jól használható feladatok és figyelemproblémák kezdeményezésére. Tervezz be rövid időszakokat (15-30 perc), amikor intenzíven koncentrálsz egy tevékenységre. Ezután tartson öt perces szünetet a sprintek között.


A koncentrációs futás előtt alakítson ki egy zavaró környezetet. Szabadulj meg mindentől, csak attól, ami a feladat elvégzéséhez szükséges. Például engedélyezze a Ne zavarjanak funkciót az eszközön.


Kerülje a sokat beszélő szobatársakkal való lógást. A sprint lehet olyan hosszú vagy rövid, amennyit választ. Azonban az öt- és tízperces sprintek egyperces szünetekkel jobban működhetnek az Ön számára.


6. Állítsa be az időgazdálkodási prioritásokat


A teendőink listája hirtelen megduzzad. Az ötletgenerálás és az idealizálás az emberi erősség. Az ötletek száma korlátlan, de az idő korlátozott. Úgy tesz, mintha növelné a stressz szintjét. Például az Eisenhower mátrix egy hatékony prioritási eszköz.


Még ha nem is használ diagramokat a tevékenységek rangsorolására, a szókincs és a szerkezet segíthet értékelni azok értékét. Például egy gyors odafigyelést igénylő feladat.


Fontos: Olyan feladatok, amelyek segítenek elérni céljait. Ezek azonban nem mindig sürgősek, de ennek elmulasztása jelentős következményekkel jár. Az Eisenhower időgazdálkodási mátrix a munkát négy kvadránsra osztja.


Ennek a megközelítésnek a használata segít a feladatok rangsorolásában. Adja meg ezeket a feladatokat prioritásként. Ezután tegye ezeket a dolgokat. Fontos, de nem sürgős szundi vagy beállítás. Ne tedd! Távolítsa el a listáról. Nem kell mindent megtenned.


Törölje azonban azokat a feladatokat, amelyek nem felelnek meg a céljainak, hogy időt takarítson meg, különösen, ha létrehozza őket. Némi próbálkozásra és hibázásra van szükség, hogy megtaláld a számodra megfelelőt. Mindazonáltal lehetséges jó időgazdálkodási készségek kialakítása.


7. Ütemezze be a hetet és a napot


Minden nap és héten állítsa be céljait és prioritásait. A naptár tervezése azonban jobb képet ad a jövőről, és lehetővé teszi a felkészülést is. Ezért az időgazdálkodási prioritások ellenőrzése követi a céljait, és segít alkalmazkodni az újakhoz.


8. Nemet mondani


Korlátozott idő. Még az üzleti életben is szükség van a határokra. Lehet, hogy nyomást érez, hogy minden kérésre igent mondjon, de valójában nem. Fontos, hogy agresszív legyél, ismerd a határaidat, és kerüld a túlzott elköteleződést. A kötelezettségek megszegése rontja a kapcsolatokba vetett bizalmat.


9. Táplálja az agyát


Gyakran elhanyagoljuk intelligenciánkat. A fókusz nem csak az akaraterő eredménye. Az agyunknak kiváló állapotban kell lennie.


Szüneteket tart, jól alszik, jól eszik, rendszeresen edz, és szocializálódik, hogy segítse a végrehajtó funkciót. Ha valaha is érezte magát "éhesnek" vagy rosszkedvűnek egy viharos éjszakai alvás után, akkor nem vagy 100%.


Ha azonban ingerlékeny vagy, nagyobb valószínűséggel okoz gondot a munkahelyeden és otthon. Ezért, ha megpróbálsz dolgozni, amikor nem vagy a legjobb állapotban, rossz munkához és lelki bajokhoz vezet.


10. Hagyd abba a motiváció vagy inspiráció keresését


Nem sokat fogsz kapni, ha megvárod, amíg eltalálnak. Kezdésként tűzz ki apró célokat. A fókuszált sprintek segíthetnek a kihívást jelentő tevékenységek végrehajtásában. Az időgazdálkodás megkezdése akár öt percre is inspirálhat. Azonban ne hagyja figyelmen kívül a közösségi médiát.


11. Nincs többfeladatos időgazdálkodás


A multitasking vesztes ajánlat. Az állandó figyelemelvonás csökkenti a figyelmet, csökkenti a munka befejezését. Ahelyett, hogy tevékenységről feladatra ugrálna, készítsen listát az ismétlődő számlákról, és ütemezze azokat.


Azonban nehéz ellenállni a multitaskingnak, ha nem egyedül dolgozik otthonról, de a korlátok felállítása hosszú távon kifizetődik. Azonban mindig keressen egy új időmegtakarítást.


12. Tervezze meg üzenetét


Azt gondolhatja, hogy udvarias dolog minden e-mail, közösségi média közvetlen üzenet és telefonos kapcsolat ellenőrzése. A többfeladatos munkavégzéshez hasonlóan ezek a véletlenszerű megszakítások korlátozzák a komoly munka elvégzésének képességét. Ehelyett ütemezzen időt a levél megérkezésére.


Kövesse az idhealt.com oldalt, hogy ne maradjon le a többi érdekes hírről sem! Köszönjük!
Bejegyzés megtekintések:
9Source link : indo.jawaban.live

Comments