Igyekezzünk minél többet Punjabból startup központtá tenni

Igyekezzünk minél többet Punjabból startup központtá tenni
,idealt.com — Pramod Bhasin, a Punjab Innovation Mission (IMPunjab) elnöke küldetést tűzött ki, és azon dolgozik, hogy Punjab az induló vállalkozások központja legyen az országban. Bhasin azt mondta: „Régebben kitaláltam ezt az ötletet, és az előző adminisztrációhoz fordultam, és azt javasoltam, hogy építsünk ki egy köz- és magánszféra közötti partnerséget, ahol, ha a kormány képes biztosítani a finanszírozást, akkor ténylegesen csapatot építhetünk, és irányíthatjuk. ”


Igyekezzünk minél többet Punjabból startup központtá tenni


Hozzátette: „Ez az a finanszírozás, amit keresnek és keresnek. Ha van egy jó ötleted, pénzt fogsz keresni. Elhozzuk nekik a legjobb indiai és globális mentorokat. Tanácsadókat vonunk be, hogy segítsünk megnyitni a piacokat bizonyos szegmensekben, és az agrártechnológia, a biotechnológia, az élettudományok, a pénzügyi integráció és a technológia területén dolgozó szakembereket vonzunk be, hogy segítsük őket boldogulni.”


„Azok számára, akik a léptéket keresik, összekapcsoljuk őket a befektetőkkel; 100-150 millió INR összegű alapok előkészítése; a kormány megígérte, hogy a maga módján, horgonybefektetésekkel támogatja az alapot, én is támogatom, remélem sok más befektetőnk is jelentkezik és támogatja.”


„Virtuális inkubátorokat és gyorsítókat fogunk építeni Pandzsábban. Ezt minden nagyobb egyetemi campuson meg akarjuk tenni, ahol kurzusok vagy anyagok állnak rendelkezésre a vállalkozásról, az induló vállalkozásokban való munkáról és a csapatmunkáról.”


„A mi feladatunk nem csak egy kis gyorsító működtetése. Ez messze túlmutat a gyorsítókon, és ezt gyakorlatilag. Tehát mi is segíteni akarunk ezeknek a gyorsítóknak a növekedésében.”


„Hogy őszinte legyek, nem az a szerepünk, hogy tulajdonosok legyünk, mi teljesen nyílt forráskódúak vagyunk, amink van, az elérhető mindenki számára, aki akarja. Bármely hozzáférés vagy eszköz, amelyet az asztalhoz viszünk, ismét bárki számára elérhető. De a célunk az üzenet terjesztése."


Bhasin egyik ötlete a befektetők Punjabba való bevonására az volt, hogy „kérje a mumbai médiát, hogy jöjjön velünk dolgozni, és segítsen ennek megszervezésében. Együtt fogok dolgozni a globális diaszpórával, hogy elmondjam ezt.”


A missziós erőfeszítések hatásáról Bhasin azt mondta: „A kezdete óta eltelt 1,5 év alatt körülbelül 600 induló vállalkozást regisztráltunk, ami példátlan. Láttuk őket, hogy kihasználják Punjab erejét.


Sok más startup dolgozik a mesterséges intelligencia, az elektromos járművek, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és az élelmiszeripari termékek területén. Látni fogjuk az oktatásban és a pénzügyi befogadásban is. Összességében látni fogjuk, hogy a technológia elég jól fog játszani."


Miután az IMPunjab társalapítójaként és most az IMPunjab elnökeként saját vállalkozói vállalkozása volt, mi a három kulcsfontosságú tanulság a mai vállalkozók számára a globális vállalatok felépítésében és a nyilvánosság elé tárásában.


Bhasin azt mondta: „Egyértelműnek, egyszerűnek és konkrétnak kell lennie a kiszolgálni kívánt ügyfelekhez, piacokhoz, amelyeket ki akarnak szolgálni. Mindig gondolkodni kell azon, hogy javítsunk és építsünk valamit, ami globálisan szolgálhat vagy skálázható. A startupok alapvetően problémamegoldók, és ha valaki képes egyértelműen azonosítani a problémákat és olyan megoldásokat kínálni, amelyek hatékonyan tudják megoldani ezeket a problémákat a fogyasztók számára, akkor világszínvonalú termékünk van. Végül a pénz mindig következik, ha van lehetőséged. Szóval ne hajszold a pénzt.”
Bejegyzés megtekintések:
8Source link : indo.jawaban.live

Comments