Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?

Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?
,Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?


idealt.comJakarta – A közösségi média számos felhasználója kezdett kijelentéseket tenni Bjorka fiókjának valódi kilétével kapcsolatban, amely számos ügynökségtől szivárogtatta ki az adatokat, valamint indonéz tisztviselők személyes adatait.


Egyikük egy @volt_anonym fiókkal rendelkező Instagram-felhasználó. Ez a magát indonéz hackernek állító felhasználó azzal vádolt meg egy fiókot, hogy ő áll a Bjorka hacker mögött, aki a gyanú szerint a nyugat-jávai Cirebonból származik.


"Az adatok, amelyekről azt mondta, hogy a Kominfo feltöréséből származó 133 millió volt, legfeljebb 200 adatot tartalmaznak, és azt is lemásolták, így sok ugyanaz az adat van, mintha az általa ellopott adat 133 millió lenne, pedig csak 200" - írta a fiók @volt_anonym.


"Ez ugyanaz, mint egy adatlerakás (szemét), amely nagyon lejárt" - írta a fiók, a szerdai @volt_anonym fiókból idézve (2022. 09. 14.).


A beszámoló azt is állítja, hogy a Bjorka által felvett adatok állítólag 133 milliót tesznek ki. Még azzal is vádolta a Bjorka hackereket, hogy csapatuk van.


Tudom, hogy van egy csapatod, része vagy a szociális és szociális szolgáltatásoknak, és a csapatod része az adatok terjesztésének és újraküldésnek


A beszámoló szerint a kapott adatok alapján a kiszivárogtató csak másolt, majd újra bevitt, így tovább, amíg a szám sok lett.


„Ott ugyanazokat az adatokat látják, tehát csak másolnak, majd újra beírnak, és így tovább, amíg a mennyiség nagy lesz, tehát úgy tűnik, hogy az ellopott adat 133 millió volt. Annak ellenére, hogy ez csak 200, és ez egy adatkidobás” – írta a hackernek állító fiók.


A Twitter Warganet által megvitatott nyelvi hiányosságok


Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?


Eközben a @angelinadeaid felhasználónévvel rendelkező Twitter-fiók egy szálon keresztül úgy véli, hogy Bjorka indonéz, látva a fiók által használt lexikont Bjorka már törölt fiókjából származó tweetben.


A Twitter-fiók szerint a példák között szerepel a „.” időszak után a „mert óta” kettős kötőszó használata, ami szerinte az indonézekre jellemző, hogy „indoglis” stílusban írnak angolul.
Ezenkívül ez a beszámoló tovább magyarázza a Bjorka által használt angol nyelvhasználat néhány szabálytalanságát. Például az „öreg” történetben igeidők inkonzisztenciája van.
A kiberbiztonsági megfigyelő azt mondja, hogy Bjorka hacker
Ráközelíteni


Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?


Alfons Tanujaya kiberbiztonsági megfigyelő szerint a netezők és a magukat indonéz hackereknek valló emberek találgatásaitól eltekintve Bjorka valódi személyazonosságáról, úgy tűnik, hogy Bjorka az Indonéziában előforduló problémákat vizsgálja. Ez azonban nem garantálja, hogy Bjorka indonéz.


"Lehet, hogy a számlát egy indonéznek adták kölcsön, vagy más technikával" - mondta Alfons.


Eközben a CISSRec Pratama Persadha kiberbiztonsági szakértő úgy véli, hogy a bjorkai hackerek valószínűleg egy hackercsoport, és nem egy egyén munkája. Ahol a csoport tagjai rendelkeznek megfelelő szakértelemmel.


"Véleményem szerint a Bjorka egy csoport, van, aki képes feltörni, van, aki kiszivárgott adatokból betéteket kap, és van, aki az értékesítésben vagy a közösségi médiában való közzétételben játszik szerepet" - mondta Pratama.Kiderült Bjorka Hacker Indonézia kiléte, valóban Cirebonból?
Bejegyzés megtekintések:
5Source link : indo.jawaban.live

Comments