Kripto: A nő 7,1 millió dollárt kap, miközben 68 dollár visszatérítésre vár

Kripto: A nő 7,1 millió dollárt kap, miközben 68 dollár visszatérítésre vár
,


Kripto: A nő 7,1 millió dollárt kap, miközben 68 dollár visszatérítésre vár


idealt.com - Matt Damon kedvenc bitcoin platformja véletlenül több millió dollárt utalt át egy nőnek, aki 68 dolláros visszatérítésre várt.


Ez egy sajnálatos, drága hiba.


Ez egy olyan hiba, amely kérdéseket vet fel, és megkérdőjelezi a kriptoipar egészének ellenőrzési mechanizmusait.


Ez a kockázatos baklövés valószínűleg arra készteti a szabályozó hatóságokat, hogy szigorúbban vizsgálják meg a fiatal iparág főbb szereplőit, akik még mindig igyekeznek megszerezni a nemesi levelet, és eloszlatni a nagyközönség félelmeit. Bizonytalan, hogy ezzel a baklövéssel a kripto-tér evangélistái további érvekkel rendelkeznek-e a tömeges ipari átvételért folytatott harcukban.


A szóban forgó hiba az volt, hogy a Crypto kriptoplatform 10,47 millió ausztrál nőnek (7,13 millió dollár) utalt át egy ausztrál nőnek, míg a melbourne-i lakosok csak 100 ausztrál dollár (68 dollár) visszatérítését várták a bírósági dokumentumok szerint.


7 hónap a hibák felismerésére


A legaggasztóbb ebben az ügyben az, hogy a Crypto, a kriptovaluta csereplatform, amelynek Matt Damon színész a nagykövete, csak majdnem hét hónappal később vette észre a hibát.


Ez a kinyilatkoztatás napvilágra került, mivel a Crypto.com bírósághoz fordult, hogy megpróbálja visszaszerezni a pénzt.


„A felperesek összesen 8 alperes ellen emeltek vádat. Az eljárás az elsőrendű vádlott, a Thevamanogari Manivel állítólagos hibás fizetésével kapcsolatos” – olvasható a bírósági iratokban.


„Azt állítják, hogy 2021 májusában a hivatkozott 100,00 USD visszaadása helyett 10 474 143,00 USD-t utaltak át tévesen a Manivelnek, miután a számlaszámot véletlenül beírta a kifizetési összeg mezőbe a második felperes képviselője.”


Így folytatta: „Figyelemre méltó módon a felperes állítólag csak körülbelül 7 hónappal később, 2021 decemberének végén szerzett tudomást erről a jelentős hibáról.”


Amikor februárban a Crypto lefagyasztotta a nő számláját, kiderült, hogy rengeteg pénzt utalt át másoknak, köztük nővérének, Thilagavathy Gangadorynak, akit most szintén beperel a cég.


Néhány pénzt elköltöttek


A probléma az, hogy a Manivel már elköltötte a pénz egy részét. 1,35 millió ausztrál dollárért vett egy 5 hálószobás ingatlant Melbourne külvárosában nővére Gangadory nevében. A bíróság elrendelte az ingatlan eladását, és az eladásból befolyt pénz a Crypto.com-hoz került.


"2021. május 12-én helytelenül fizettek a Manivelnek" - mondta a bíróság. A Manivel megtartotta az alapokat, és 10 100 000 dollárt folyósított a közös számlára. 2022. február 4-én a Manivel pénzt vett ki egy közös számláról (…) abból a célból, hogy megvásárolja és Gangadorynak ajándékozza a Craigieburn ingatlant.”


A tranzakció 2022. február 21. előtt megtörtént.


„Gangadory jelenleg a Craigieburn ingatlan bejegyzett tulajdonosa. Ennek megfelelően a jelen kérelem szempontjából megállapítást nyert, hogy a Craigieburn ingatlant jogtalan kifizetésekre visszavezethető pénzeszközökkel szerezték meg” – foglalta össze a bíróság.


Ezért a bíróság megállapította, hogy az ingatlant "a Gangadory bizalmi jogon szerezte meg az első felperes számára". [Crypto], megállapítja azt a megállapodást, amely alapján az első felperes eladja a Craigieburn ingatlant, és kamatot és díjakat biztosít az első felperesnek. ."


Az ügy októberben került vissza a bíróságra.


Rossz idők a kriptográfia számára


"Mivel az ügy bíróságon van, nem tudunk nyilatkozni" - mondta a Crypto szóvivője e-mailben.


Ez a kinyilatkoztatás nehéz időszakban érkezik a Crypto számára. Kérdések hangzottak el a cég pénzügyi helyzetével kapcsolatban, miután a hírek szerint a platform csendesen több száz munkahelyet szüntetett meg az elmúlt hónapokban.


A Decrypt és a The Verge szerint a platform további 1000 állást szüntetett meg június óta. A Crypto megerősíti, hogy folytatják a leépítést, de nem közöl számokat. A társaság ragaszkodott ahhoz is, hogy a megszorítások mértékének pontosításának megtagadása semmit sem mond pénzügyi helyzetéről. A Crypto azt állítja, hogy jó pénzügyi helyzetben van.


„Júniusban jelentettük be a leépítést, és azóta optimalizáltuk munkaerőnket, hogy alkalmazkodjunk a jelenlegi külső gazdasági kihívásokhoz” – mondta a Crypto szóvivője.


"Erős mérleggel rendelkezünk, és a jövőben is befektetünk a termék-, mérnöki- és márkapartnerségekbe" - tette hozzá a szóvivő.
Source link : indo.jawaban.live

Comments