Vigyázat a Tesla, a fogyasztók Apple autókat akarnak

Vigyázat a Tesla, a fogyasztók Apple autókat akarnak
,



Vigyázat a Tesla, a fogyasztók Apple autókat akarnak


idealt.com – Az Apple esetleges autóipari megjelenése újraeloszthatja a kártyát.


Ez a döntő, amire az autók és a technológia szerelmesei vágynak: Tesla (TSLA) vs. Apple (AAPL); Elon Musk kontra Tim Cook.


Óriási játék lesz, amely az elmúlt évek két legnagyobb innovatív cégét méri szembe egymással. Nehéz lesz megállapítani a győztest. Hogyan fogadsz Musk ellen, aki teljesen felforgatta az egész autószektort? A Tesla óta minden autógyártó csak technológiai csoportnak tekinti magát. Az éteren keresztüli szolgáltatásfrissítés, a Tesla aláírása új normálsá vált. És hogyan lehet nem fogadni, hogy az Apple lecseréli a telefont.


Mindkét cég nagy tehetségekkel rendelkezik.


Akárhogy is, úgy tűnik, a fogyasztók ezt a játékot szeretnék. A fogyasztók azt mondják, hogy készek Apple autót vásárolni, bár az még nem létezik, és még azt sem mondhatják biztosan, hogy lesz.


A Tesla-tulajdonosok több mint 50%-a Apple Cart vásárol majd


A Strategic Vision cég 200 000 járműtulajdonos részvételével végzett éves tanulmánya kimutatta, hogy az autómárka vásárlóinak 26%-a nyilatkozott úgy, hogy "határozottan fontolóra venné" Apple autó vásárlását.


A kaliforniai cupertinoi cég a harmadik helyen áll a Toyota (TM) (38%) és a Honda (HNDAF) (32%) mögött. A Ford (P) a negyedik 21%-kal, a Tesla csak az ötödik 20%-kal, a Lexus pedig a hatodik 19%-kal. A BMW (17%), az Audi (VLKAF) (16%) és a Porsche (POAHY) (11%) követte példáját. Ezek az adatok azoktól a válaszadóktól származnak, akik azt mondták, hogy „határozottan fontolóra vennék” az egyes márkákat – magyarázza a Strategic Vision.


Ami miatt a Teslának és más autógyártóknak aggódniuk kell, az az, hogy a válaszadók 24%-a az Apple-t helyezi előrébb a minőség terén. Valójában ők azok a 24%-ok, akik azt válaszolták, hogy „tetszik”, amikor a minőségről kérdezték.


A Tesla ekkor még csak 11%-ot gyűjtött be, ugyanezt a Lexus, a BMW és a Porsche is. A Toyota 15%-ot kaszál a minőségből, a Honda 13%-ot, az Audi pedig 10%-ot.


Ez az első alkalom, hogy a Strategic Vision bevonja az Apple-t ebbe a felmérésbe, amely több mint 45 autóipari márkát foglal magában.


„Ami miatt másoknak aggódniuk kell, az az, hogy az Apple nagyobb szeretetet generál, mint bármely más autógyártó cég, kétszer annyit, mint az olyan erős márkák, mint a Honda, a Toyota és a Tesla” – tanácsolja Alexander Edwards, a Strategic Vision elnöke.


Nem meglepő, hogy a Tesla-ügyfelek ideális profillal rendelkeznek a potenciális Apple autók vásárlóihoz: „A Tesla-tulajdonosok több mint 50%-a „határozottan fontolóra veszi” a jövő Apple járműveit; mindenkinek készen kell állnia” – mondta Edwards.


Készít-e valaha autókat az Apple?


„Természetesen az, amit az Apple végül nyújt a stílus, a hajtáslánc, a termék és egyéb kulcsfontosságú jellemzők tekintetében, végső soron meghatározza az autóvásárlók érdeklődésének mértékét. Márkaismertségük és hírnevük azonban félelmetes platformot jelent, amelyet az autógyártóknak támogatniuk kell” – folytatta Edwards.


Az iPhone-gyártónak azonban van egy nagy hátránya: az Apple soha nem gyártott autót, és a pletykák ellenére sem biztos, hogy hamarosan gyártani is fog egyet.


„Meglátjuk, mit tesz az Apple” – mondta Cook a New York Timesnak 2021-ben. „Sok dolgot belsőleg vizsgálunk. Sokan közülük soha nem látják meg a napvilágot."


"A jó hír az autóipari márkák számára ma, hogy az Apple sorsához vezető útja nincs megadva" - mondta Christopher Chaney, a Strategic Vision alelnöke. „A jövőbeli stratégiák megtervezése és az autók gyártása az „igazi innováció” alapján gazdag és hatásos benyomást, a művészet és a tudomány keverékét jelenti. Az ilyen rendkívül motiváló funkciók, amelyek mindegyike a vásárlói értékhez és érzelmekhez kapcsolódnak, az, ami a potenciális Apple autókat a felszínen tartja. viszonylag sima játéktér.”


Az Apple már a Carplay-n keresztül érkezik az autókhoz, amely lehetővé teszi az autótulajdonosok számára, hogy iPhone-jukat összekapcsolják járműveikkel. Ez azt mutatja, hogy a járműre szerelhető technológia tekintetében a cupertinoi óriásoknak nem okoz gondot a versenyzés.


Ipari szinten vannak problémák. Az Apple-nek azonban lehet megoldása: az iPhone-gyártó kiterjesztheti meglévő partnerségét beszállítójával, a Foxconnnal, amely a General Motors egykori gyárát birtokolja az ohiói Lordstownban.


Sajtóértesülések szerint az Apple is nagyon érdeklődik az elektromos autókat gyártó Canoo (GOEV) iránt. Az Apple és a Canoo korábban megbeszéléseket folytatott. Ulrich Kranz, a Canoo korábbi vezérigazgatója az Apple Car Project egyik legfelsőbb vezetője – jelentette a Bloomberg tavaly májusban.


Az Apple-t a szoftverek, az autógyártás, a hajtásláncok, az akkumulátortechnológia, valamint az autók belső és külső területei terén szerzett tapasztalataik vonzották a Canoo mérnökei.




Bejegyzés megtekintések:
15



Source link : indo.jawaban.live

Comments